DIE MACHEN LANGE BEINE

Tun Sie es den internationalen Modeprofis gleich und verlängern Sie Ihre Beine optisch auf Model-Länge – mit 15 klugen Styling-Tricks

Höga kusten/Kvarken

admin, · Kategorien: Allgemein

Höga kusten/Kvarken er et verdensarvområde i Bottenvika i Finland og Sverige. Det omfatter deler av Kvarkens skjærgård på finsk side og kystområder i Höga kusten på svensk side.

Den svenske delen av området ble først innskrevet på UNESCO verdensarvliste i 2000, og området ble i 2006 utvidet med det finske området. Området het fram til 2008 Kvarken/Höga kusten.

De to delene er topografiske motsatser, og utgjør en enestående geologisk helhet. Höga Kustens bratte klippestrender og høye øyer er en tydelig motsetning til Kvarkens lave øylandskap, morenerygger og grunne viker. Sammen utgjør de et unikt eksempel på pågående geologiske og biologiske prosesser der landhevning har preget landskapet.

Höga kustens del av verdensarvområdet omfatter 625 km² land og 800 km² hav, og ligger innenfor kommunene Kramfors og Örnsköldsvik, med om lag 30 eksisterende verneområder: naturreservat, fuglefredningsområder og Skuleskogen nasjonalpark.

Höga Kusten er et av de stedene på jorden hvor landhevningen pågår mest tydelig nå lenge etter innlandsisens nedsmelting. Den isostatiske hevningen er lett å se, om området preges av den. Total landhevning er 286 meter.

Kvarkens skärgårds del av verdensarvområdet omfatter 1940 km², hvorav 290 km² er landareal. Det berører kommunene Korsholm, Korsnäs, Malax, Vasa og Vörå, som alle ligger i Österbottens län. Om lag 60 % av området var allerede vernet som naturvernområder. Det er 5600 øyer og holmer i området.

Det er delt i to områder: et stort område som omfatter det meste av Replot, Björkö, øygruppa Norrskär, Valsörarna, Mickelsörarna, Torgrund och Utgrynnan, og et mindre område lenger sør med Rönnskären, Bergögaddarna, Molpehällorna och en del av Halsön.

Kulturhistorien i området er knyttet til fiske, selfangst og småskala landbruk.

Drottningholm slott (1991) · Birka og Hovgården (1993) · Engelsbergs bruk (1993) · Helleristningene i Tanum (1994) · Skogskirkegården (1994) · Hansestaden Visby (1995) · Gammelstads kirkeby (1996) · Laponia (1996) · Karlskrona med Karlskronavarvet (1998) · Höga kusten/Kvarken 1 (2000/2006) · Södra Ölands kulturlandskap (2000) · Falun og Kopparbergslagen (2001) · Radiostasjonen i Grimeton (2004) · Struves meridianbue2(2005)  · Hälsingegårdar (2012)

Gamle Raumo (1991) · Höga kusten/Kvarken1 (2006) · Sveaborg (1991) · Petäjävesi gamle kirke (1994) · Verla tresliperi og pappfabrikk (1996) · Sammallahdenmäki, gravhauger fra bronsealderen (1999) · Struves meridianbue2(2005)

Puma Fußballschuhe Steckdose | Kelme Outlet

MCM Rucksack | Kelme | maje dresses outlet| maje dresses for sale

kelme paul frank outlet new balance outlet bogner outlet le coq sportif outlet schlanke straffe Beine Overknee-Stiefeln